Destinace

Prozkoumejte uvedené destinace a najděte inspiraci na vaši příští cestu.

Zájezdy

Poznejte s námi ty nejkrásnější kouty světa a užijte si jedinečné zážitky, chutě a vůně.

Zážitky

Objevte výjimečné zážitky s cestami na míru. Cestujte sám, s rodinou nebo přáteli, za odpočinkem, zábavou nebo za dobrodružstvím.

Argentina

Argentina, rozkládající se na jihovýchodě Jižní Ameriky, nabízí fascinující kombinaci přírodních krás, kultury a historie. Objevte pulzující Buenos Aires, hlavní město s bohatou koloniální architekturou a energickými tangovými kluby, které ztělesňují vášeň této země. Tango, argentinský národní tanec, se zrodilo právě zde a stále je srdcem kulturního života. Návštěva místních kaváren a restaurací vám odhalí nejen taneční umění, ale také jedinečnou pohostinnost Argentinců. Argentina je také gastronomickou velmocí. Slavné asado – argentinská barbecue – je základním prvkem místní kuchyně, kde se klade důraz na šťavnaté steaky připravované na otevřeném ohni. Kromě masa jsou oblíbené empanadas, plněné těstové taštičky, a provoleta, grilovaný sýr, který doplní každou tabuli. Milovníci vína si přijdou na své v oblasti Mendoza, světově proslulé vinařské oblasti, kde můžete ochutnat vynikající argentinská vína, především Malbec.

Přírodní bohatství Argentiny je neuvěřitelně pestré. Na severu země vás ohromí vodopády Iguazú, jedny z největších a nejkrásnějších vodopádů světa, které jsou zapsány na seznamu UNESCO. Jižněji se nachází Patagonie s úchvatnými ledovci a národním parkem Los Glaciares, kde můžete spatřit známý ledovec Perito Moreno. Tento ledovec je jedním z mála na světě, který stále přibývá na objemu, a nabízí dechberoucí pohledy na kolosální ledové bloky praskající do vody. V oblasti El Calafate a El Chaltén se můžete věnovat trekingu a horským výstupům v nádherné krajině plné jezer a hor. Ushuaia, město na „konci světa“, je bránou k antarktickým expedicím a láká turisty na dobrodružství plavbami a pěšími túrami do zdejší divočiny. V regionu Salta na severozápadě země objevíte barevné hory Quebrada de Humahuaca, které jsou dalším skvostem zapsaným na seznamu UNESCO. Tato oblast je známá nejen svými přírodními krásami, ale také bohatou indiánskou kulturou a tradicemi. Můžete zde poznat původní obyvatele a ochutnat typická regionální jídla, jako jsou tamales a humita.

Argentina nabízí také nekonečné příležitosti pro outdoorové aktivity. Milovníci přírody a dobrodružství si užijí rafting na divokých řekách, trekking v Andách nebo lyžování v argentinském Bariloche. A pokud hledáte relaxaci, argentinské lázně v regionu Cuyo, známém svými termálními prameny, jsou ideální destinací. Tato země má co nabídnout i těm, kteří touží po klidu na pláži. Atlantské pobřeží nabízí krásná letoviska jako Mar del Plata, kde můžete relaxovat u moře nebo si užívat plážových sportů. Přírodní krásy se snoubí s bohatou kulturní tradicí, která sahá hluboko do historie. Argentina, země kontrastů, vás pohltí svou rozmanitostí a pohostinností a nabídne zážitky, na které jen tak nezapomenete. Cesta do Argentiny není jen o objevování nových míst, ale také o ponoření se do života místních obyvatel, kteří vás přivítají s otevřenou náručí.

Hlavní město:
Buenos Aires
Oficiální měna:
argentinské peso
Oficiální jazyk:
španělština
Kdy navštívit:
prosinec - únor
Časový posun:
−3 hodiny
Délka letu:
cca 18 hodin

Líbí se Vám tato destinace?

Řekněte nám, na čem vám záleží, o zbytek se postaráme a připravíme vše podle vašeho přání. Pondělí až pátek 9:00 – 18:00.

TELEFON

+420 776 686 370

E-MAIL

info@taguatours.cz

Zážitky v této destinaci

Objevte výjimečné zážitky s cestami na míru. Cestujte sám, s rodinou nebo přáteli, za odpočinkem, zábavou nebo za dobrodružstvím. Ať je váš sen jakýkoli, Tagua Tours vám ho může splnit.

V této destinaci nemáme určené specifické zážitky.

Zájezdy v této destinaci

Momentálně v této destinaci neposkytujeme žádné zájezdy.