Destinace

Prozkoumejte uvedené destinace a najděte inspiraci na vaši příští cestu.

Zájezdy

Poznejte s námi ty nejkrásnější kouty světa a užijte si jedinečné zážitky, chutě a vůně.

Zážitky

Objevte výjimečné zážitky s cestami na míru. Cestujte sám, s rodinou nebo přáteli, za odpočinkem, zábavou nebo za dobrodružstvím.

Kolumbie

Kolumbie je fascinující země, která nabízí směsici přírodní krásy, kulturního bohatství a živého městského života. Hlavní město Bogotá leží v srdci And a je domovem historického centra La Candelaria, kde můžete obdivovat koloniální architekturu a navštívit Muzeum zlata, které ukazuje jedny z nejcennějších předkolumbovských artefaktů.

Na východě Kolumbie se nachází unikátní krajina Guajira, kde můžete obdivovat nádherné pouště a východní pláže. Je to také domov původních Kogiů, kteří udržují své tradiční zvyky a kulturu. Jižně od hlavního města se nachází národní park Caño Cristales, známý jako „Řeka pěti barev“. Tento přírodní úkaz je jedinečný díky svým jasným barvám, které vznikají díky speciálním rostlinám v řece. Kolumbie je také domovem amazonského deštného pralesa, kde můžete zažít dobrodružství v džungli a setkat se s rozmanitými druhy zvířat. Tento úžasný ekosystém je ideálním místem pro ekoturistiku a přírodní výzkum. V jihozápadní části země leží město Cali, známé jako „hlavní město salsy“. Taneční scéna v Cali je živá a energetická, a návštěvníci mohou snadno najít místa, kde se mohou naučit krokům této latinskoamerické tance.

V Kolumbii najdete i úchvatné horské scenérie v pohoří Andes. Například v oblasti San Agustín můžete navštívit tajemné sochy a artefakty z doby prekolumbovských kultur, které jsou považovány za jedno z největších archeologických nalezišť v Latinské Americe. Na jihu Kolumbie se nachází město Pasto, které je známé svým živým karnevalem a krásnými okolními krajinami, včetně jezera La Cocha, které je ideálním místem pro odpočinek a pozorování přírody. Kolumbijská kuchyně je bohatá a chutná. Arepas, malé kukuřičné placky, jsou populárním jídlem, zatímco bandeja paisa, vydatný pokrm s masem, fazolemi, rýží a avokádem, je oblíbený v celé zemi. Kolumbijské káva, pěstovaná v kávových oblastech jako Eje Cafetero, je vysoce ceněná a nabízí jemné a komplexní chutě. Pokud máte rádi pláže, určitě byste neměli vynechat pobřeží Karibiku s nádhernými plážemi jako San Andrés a Providencia. Tyto ostrovy nabízejí bílé písky a průzračné vody, ideální pro potápění a vodní sporty.

Ať už se rozhodnete prozkoumat živé městské čtvrti, objevovat dechberoucí přírodní krásy nebo se ponořit do bohaté kulturní scény, Kolumbie nabízí nezapomenutelné zážitky pro každého. Tato země s fascinujícími kontrasty a otevřenými lidmi vás určitě nadchne a přivítá s otevřenou náručí.

Hlavní město:
Bogotá
Oficiální měna:
kolumbijské peso
Oficiální jazyk:
španělština
Kdy navštívit:
prosinec - únor
Časový posun:
-7 hodin
Délka letu:
cca 16 hodin

Líbí se Vám tato destinace?

Řekněte nám, na čem vám záleží, o zbytek se postaráme a připravíme vše podle vašeho přání. Pondělí až pátek 9:00 – 18:00.

TELEFON

+420 776 686 370

E-MAIL

info@taguatours.cz

Zážitky v této destinaci

Objevte výjimečné zážitky s cestami na míru. Cestujte sám, s rodinou nebo přáteli, za odpočinkem, zábavou nebo za dobrodružstvím. Ať je váš sen jakýkoli, Tagua Tours vám ho může splnit.

V této destinaci nemáme určené specifické zážitky.

Zájezdy v této destinaci

Momentálně v této destinaci neposkytujeme žádné zájezdy.