Destinace

Prozkoumejte uvedené destinace a najděte inspiraci na vaši příští cestu.

Zájezdy

Poznejte s námi ty nejkrásnější kouty světa a užijte si jedinečné zážitky, chutě a vůně.

Zážitky

Objevte výjimečné zážitky s cestami na míru. Cestujte sám, s rodinou nebo přáteli, za odpočinkem, zábavou nebo za dobrodružstvím.

Venezuela

Venezuela leží v severní části Jižní Ameriky. Hlavní město Caracas, ležící mezi horami a pobřežím, je dynamickým centrem, kde se mísí moderní architektura s historickými památkami. V srdci města můžete navštívit Plaza Bolívar, pojmenované po slavném osvoboditeli Simónu Bolívarovi, jehož odkaz je v zemi hluboce uctíván. Venezuela je známá svými neuvěřitelnými přírodními scenériemi. Na východě země leží fascinující delta řeky Orinoko, kde můžete objevovat rozmanitou faunu a floru. Orinoko je jednou z nejdelších řek na světě a její vodní cesty vedou skrze nekonečné mangrovy a tropické deštné pralesy. Tato oblast je ideální pro ekoturistiku a nabízí jedinečný zážitek v neporušené přírodě.

Jednou z hlavních zajímavostí Venezuely je národní park Canaima, domov úchvatných vodopádů Salto Ángel, které jsou nejvyššími vodopády na světě s výškou přes 979 metrů. Cesta k vodopádu je dobrodružstvím sama o sobě a vede přes hluboké džungle, kde můžete narazit na rozmanitou faunu, včetně exotických ptáků a savců. Pro milovníky přírody je Venezuela rájem, kde mohou objevovat vše od deštných pralesů až po horské oblasti. Další ikonickou lokalitou jsou Los Roques, souostroví ležící v Karibském moři. Tento ráj s bílými plážemi a průzračnými tyrkysovými vodami je ideální pro potápění, šnorchlování a rybaření. Je to perfektní místo pro odpočinek daleko od civilizace, kde můžete užívat slunečních paprsků a klidného oceánu.

Na jihozápadě Venezuely se nachází náhorní plošina Gran Sabana, která je proslulá svými stolovými horami známými jako tepui. Jednou z nejznámějších je hora Roraima, která inspirovala mnoho literárních děl. Výstup na tuto horu je výzvou, ale pohled na okolní krajinu z vrcholu stojí za to – rozsáhlé pláně, úchvatné vodopády a nedotčená příroda činí tuto oblast jedním z nejpůsobivějších míst na světě. Venezuela je rovněž domovem bohaté kulturní historie. Města jako Mérida a Maracaibo nabízejí jedinečný pohled do koloniální minulosti země. Mérida, město ležící v Andách, je známé svou příjemnou atmosférou, univerzitním životem a nádhernými výhledy na okolní hory. Zároveň je skvělým výchozím bodem pro návštěvu nejvyšší hory Venezuely, Pico Bolívar.

Navzdory současným ekonomickým a politickým výzvám zůstává Venezuela zemí, která nabízí návštěvníkům neopakovatelné zážitky a příležitosti pro poznávání přírody, kultury i historie. Z její bohaté krajiny a pohostinných lidí vyzařuje jedinečná energie a duch dobrodružství, který z ní činí nezapomenutelné místo pro cestování.

Hlavní město:
Caracas
Oficiální měna:
venezuelský bolívar
Oficiální jazyk:
španělština
Kdy navštívit:
leden - duben
Časový posun:
-5 hodin
Délka letu:
cca 18 hodin

Líbí se Vám tato destinace?

Řekněte nám, na čem vám záleží, o zbytek se postaráme a připravíme vše podle vašeho přání. Pondělí až pátek 9:00 – 18:00.

TELEFON

+420 776 686 370

E-MAIL

info@taguatours.cz

Zážitky v této destinaci

Objevte výjimečné zážitky s cestami na míru. Cestujte sám, s rodinou nebo přáteli, za odpočinkem, zábavou nebo za dobrodružstvím. Ať je váš sen jakýkoli, Tagua Tours vám ho může splnit.

V této destinaci nemáme určené specifické zážitky.

Zájezdy v této destinaci

Momentálně v této destinaci neposkytujeme žádné zájezdy.