Destinace

Prozkoumejte uvedené destinace a najděte inspiraci na vaši příští cestu.

Zájezdy

Poznejte s námi ty nejkrásnější kouty světa a užijte si jedinečné zážitky, chutě a vůně.

Zážitky

Objevte výjimečné zážitky s cestami na míru. Cestujte sám, s rodinou nebo přáteli, za odpočinkem, zábavou nebo za dobrodružstvím.

Nikaragua

Nikaragua, ležící ve Střední Americe mezi Tichým oceánem a Karibským mořem, je země plná přírodních krás, fascinující historie a kulturní rozmanitosti. Hlavní město Managua nabízí pohled na moderní Nikaraguu, zatímco město Granada, jedno z nejstarších měst v celé Latinské Americe, je známé svou nádhernou koloniální architekturou a dlážděnými ulicemi. Granada leží na břehu jezera Nikaragua, druhého největšího jezera v Latinské Americe, a je výchozím bodem pro návštěvu ostrovů Las Isletas, které jsou oblíbeným cílem turistů hledajících klid a krásnou přírodu.

Nikaragua je zemí sopky a jezera. Aktivní sopka Masaya, nacházející se nedaleko města, je jedním z mála míst na světě, kde můžete vidět tekoucí lávu v kráteru. Pro dobrodruhy je výstup na sopku Maderas na ostrově Ometepe, který se nachází uprostřed jezera Nikaragua, nezapomenutelným zážitkem. Ometepe, tvořený dvěma sopečnými vrcholy, je rájem pro turisty, kteří hledají přírodu, pěší turistiku a relaxaci u nádherných pláží jezera. Další významnou destinací je León, univerzitní město plné historie a umění. Zde se můžete ponořit do dějin Nikaraguy, prohlédnout si nádherné katedrály a muzea věnovaná revoluční minulosti země. León je také výchozím bodem pro návštěvu aktivní sopky Cerro Negro, kde si můžete vyzkoušet unikátní zážitek – vulkanické surfování na jejím sopečném svahu.

Na karibském pobřeží se nachází nádherné souostroví Corn Islands, které nabízí idylické pláže, tyrkysové vody a skvělé možnosti pro potápění a šnorchlování. Milovníci přírody ocení návštěvu rezervace Bosawás, jedné z největších tropických deštných pralesů na světě, kde můžete obdivovat bohatou faunu a flóru. Pro dobrodruhy je lákavá i oblast Río San Juan, kde lze prozkoumávat divokou přírodu podél stejnojmenné řeky, a to buď na lodích, nebo pěšky. Tato oblast je oblíbená pro své biologické bohatství a úchvatné scenérie. Nikaragua nabízí také pestrou gastronomii, která čerpá z místních surovin. Oblíbené pokrmy zahrnují gallo pinto (směs rýže a fazolí), vigorón (vepřové maso podávané s cassavou) nebo nacatamales, což jsou tradiční tamales plněné masem a zeleninou. K tomu se často podává místní rum Flor de Caña, který je vysoce ceněný po celém světě.

Navzdory svému turbulentnímu politickému vývoji se Nikaragua stále více otevírá turistům a láká na svou divokou přírodu, příjemné pláže, sopky i bohatou kulturu. Je to země, kde se mísí dobrodružství s historií a relaxací, a kde každý najde něco pro sebe. Nikaragua je místem, které si uchovalo svůj autentický charakter a nabízí cestovatelům neopakovatelné zážitky, které jen tak někde nezažijete.

Hlavní město:
Managua
Oficiální měna:
nikaragujská córdoba
Oficiální jazyk:
španělština
Kdy navštívit:
prosinec - duben
Časový posun:
-7 hodin
Délka letu:
cca 19 hodin

Líbí se Vám tato destinace?

Řekněte nám, na čem vám záleží, o zbytek se postaráme a připravíme vše podle vašeho přání. Pondělí až pátek 9:00 – 18:00.

TELEFON

+420 776 686 370

E-MAIL

info@taguatours.cz

Zážitky v této destinaci

Objevte výjimečné zážitky s cestami na míru. Cestujte sám, s rodinou nebo přáteli, za odpočinkem, zábavou nebo za dobrodružstvím. Ať je váš sen jakýkoli, Tagua Tours vám ho může splnit.

V této destinaci nemáme určené specifické zážitky.

Zájezdy v této destinaci

Momentálně v této destinaci neposkytujeme žádné zájezdy.